PAŠKONTROLES NOZĪMĪGUMS PDF Drukāt E-pasts
Autors PAŠKONTROLES NOZĪMĪGUMS   

Pirms vairākiem gadiem konsultēju ar poligrāfijas nozari saistītu klientu. Galvenie partneri izmantoja daudzas iespējas savā nozarē, no kurām vairākas bija stratēģiski svarīgas viņu uzņēmuma turpmākajai izaugsmei.

Tāpēc es biju izbrīnīts, kad uzzināju, ka divi no viņiem nopietni apsver papildus savam biznesam iegādāties virtuļu izgatavošanas franšīzi. Kas gan virtuļiem kopīgs ar drukāšanu? Veiksmīgā kārtā es spēju viņus pārliecināt, ka šī ideja nav laba.

Uzņēmēji, īpaši tie, kuri ir veiksmīgi un piesaista uzmanību, gandrīz katru dienu saņem piedāvājumus iesaistīties jaunos biznesos. Dažkārt šie piedāvājumi šķiet ļoti kārdinoši. Bez paškontroles tas diezgan viegli var novest pie tā, ka sāk sekot kam tādam, kas aizved prom no Dieva dotā aicinājuma vai mērķa.

Mēs esam atklājuši, ka paškontrole un koncentrēta domāšana ir aprakstīta arī Bībelē: "Vīrs, kas savu garu nevar savaldīt, ir kā atklāta pilsēta, kuras mūri ir sagrauti" (Salamana pmācības 25:28). Jautājums ir par to, kā gan tad, kad visapkārt ir tik daudz kārdinošu iespēju, tās izvērtēt un noteikt tās, kurām sekot?

Tas ir viens no iemesliem, kādēļ tik nepieciešams ir definēt misiju, gan organizācijām, gan personīgi. Tas palīdz definēt tādas lietas kā "kas mēs esam?", "ko mēs darām?", "kāpēc mēs esam?" un "ko mēs esam paredzējuši paveikt?". Es pazīstu uzņēmumu īpašniekus un vadītājus, kuri ir izstrādājuši šādas misijas un tās izmanto kā konstantus atgādinājumus tam, kas viņi un to organizācijas ir un kā vajadzētu būt. Tie var kalpot kā paškontroles mehānisms, lai nenovirzītos no saviem mērķiem.

Vēl viena Rakstu vieta, kas atbilst šai diskusijai ir: "Kur nav atklāsmes, tur tauta kļūst mežonīga un nevaldāma; bet labi tam, kas rīkojas pēc bauslības" (Salamana pamācības 29:18). Šo pantu var pielietot visdažādākajos veidos, bet pilnīgi noteikti arī saistībā ar misiju un vīziju, un kā palīgu saglabāt paškontroli, nevis sekojot kādām pēdām novirzīties tālu prom no ceļa.

Labi zināma Rakstu vieta, Galatiešiem 5:22-23, apraksta "Gara augli", kas raksturo patiesi Jēzum Kristum sekojošu personu. Tie ir: "mīlestība, prieks, miers, pacietība, laipnība, labprātība, uzticamība, lēnprātība, un... atturība." Un vēl: "Pret tādām lietām nav bauslības."

Šīm īpašībām vajadzētu piemist arī visiem ticīgajiem biznesa un profesionālajā vidē, kuri, kā saka 2. Korintiešiem 5:20, ir "Kristus sūtīti". Teiktais par paškontroli attiecas uz to, lai nepakļautos bezdievīgu lietu kontrolei un demonstrētu atbilstošas darbības un vārdus. Tai pašā laikā tas nozīmē spēt izvairīties no negudriem lēmumiem, kā to izdarīja mani biznesa partneri, tādējādi izvairoties no darba efektivitātes samazinājuma.

Bez precīzi definētas misijas, lai saglabātu paškontroli, ļoti svarīgi, lai būtu pārliecība par Dieva klātesamību un vadību jūsu dzīvē. Izvērtējot jaunu, vilinošu iespēju, ir noderīgi atcerēties: "Daudz nodomu ir vīra sirdī, bet pāri visam stāv un paliek Tā Kunga padoms" (Salamana pamācības 19:21). Lai pasargātu sava biznesa nākotni, mācieties paškontroli un drosmi pateikt "Nē" visam, kas neatbilst jūsu misijai.

@2020, Unconventional Business NetworkResource Center, Inc. Adaptēts ar "Integrity Moments with Rick Boxx," atļauju. Komentāri saistībā ar integritāti, raugoties no kristieša perspektīvas. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet www.unconventionalbusiness.org. Viņa jaunā grāmata: "Unconventional Business", nodrošina "Five Keys to Growing a Business God’s Way."

 

Jautājumi pārdomām/diskusijai:

1. Ja jums būtu jānovērtē sava paškontrole vērtībā no 1 (zemākais vērtējums) līdz 10, kāds būtu jūsu vērtējums? Paskaidrojiet savu atbildi.

2.  Vai varat atcerēties gadījumu, kad uz iespēju reaģējāt negudri un vēlāk to nožēlojāt? Vai arī, ja nē, varbūt piemērs no kāda, ko pazīstat? Kāda bija situācija un iznākums?

3. Vai jūsu organizācijai ir misija? Ja jā, vai uz to bieži atsaucas? Kā ar jums - vai esat kādreiz apsvēruši rakstīt savu, personīgo misijas ziņojumu, kas kalpotu kā vadlīnijas tam, kur investēt laiku, talantus un citus resursus, un, lai neļautu tādām iespējām, kas neatbilst mūsu misijai, mūs novirzīt no kursa?

4. Ja saprotat, ka jums kādā jomā pietrūkst paškontroles, kā jūs to varētu uzlabot?

Piezīme: Ja jums ir Bībele un jūs vēlaties lasīt vairāk par šo tēmu, lasiet :

Salamana pamācības 16:2-3, 16:9, 20:24, 27:1; Titum 2:2; 2.Pētera 5-7.


Lai reģistrētos uz regulāru Pirmdienas mannas saņemšanu sūtiet pieteikumu uz: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

CBMC – LATVIJA: Dainis Šmits, prezidents (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu )

Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2014 / www.cbmc.lv

CBMC INTERNATIONAL: Jim Firnstahl, President

2850 N. Swan Road, Suite 160
▪ Tucson, Arizona 85712 ▪ U.S.A.

TEL.: 520-334-1114 ▪ E-MAIL: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

Web site: www.cbmcint.org Please direct any requests or change of address to: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

Pēdējās izmaiņas: Otrdiena, 06 oktobris 2020 22:27
 

Nākošā tiešraide:

svētdien, plkst. 11:00

Tuvākie pasākumi

Pie Mar 29 @11:00 -
Lielās piektdienas dievkalpojums
Sv Mar 31 @07:00 -
Lieldienu rīta dievkalpojums
Sv Mar 31 @11:00 -
Dievkalpojums
Pir Apr 01 @12:00 -
Meklē Lieldienas VBD
Pie Apr 05 @19:00 -
Pateicību un lūgšanu vakars
Sv Apr 07 @11:00 -
Dievkalpojums

Apmeklētāji

Šobrīd klātienē ir 182 viesi 

mūs atrast

Platā iela 13, Ventspils, Latvija, LV-3601

Kancelejas darba laiki

T. 10.00-18.00 P.9.00-17.00

Iespēja ziedot

Tev ir iespēja piedalīties draudzes darbā, ziedojot tam savus finansu līdzekļus.

lasi vairāk