ACI PRET ACI AR DZĪVES VĒTRĀM PDF Drukāt E-pasts
Autors ACI PRET ACI AR DZĪVES VĒTRĀM   

Vētras, kuras piedzīvojam personīgajā un darba dzīvēs, it īpaši, ja salīdzina ar vētrām dabā, tornado un cunami, var šķist nebūtiskas. Tomēr, līdzīgi kā vētras dabā, tās var mūsu dzīvē nodarīt neatgriezeniskus bojājumus. Mēs varam atjaunot dabas vētru nodarītos kaitējumus, taču iekšējos bojājumus salabot var izrādīties daudz grūtāk.

Kad atgriezos no Vjetnamas, kur kalpoju 18 mēnešus šajā nepopulārajā konfliktā, nevienam nebija ne jausmas par patieso iespaidu, ko tas radījis uz tiem, kuri tajā patriotiski kalpoja. Gadiem ejot, es labāk sapratu, kādu ietekmi uz mani tas ir atstājis. Pēc divām neveiksmīgām laulībām un citiem sarežģījumiem, es sāku aptvert, ka kaut kas manī izraisa iekšēju nestabilitāti. Bet palūkosimies uz dzīves vētrām plašākā kontekstā.

Dažādos savas dzīves posmos mēs piedzīvojam dažādas vētras. Tās var būt gan finanšu jomā, piemēram, zaudējot darbu, veicot sliktas investīcijas un iespējams bankrots. Tās var būt vētras attiecību jomā - nepamatotas baumas, aprunāšana, izjukusi draudzība, apsūdzības, neuzticība un, iespējams, šķiršanās. Mums jāsaskaras ar vētrām veselības jomā un galu galā mums jātiekas arī ar nāvi.

Apustulis Pāvils saprata, kas ir dzīves vētra; viņš piedzīvoja daudzas. 2. vēstulē Timotejam 3:10-11, viņš savam protežē, Timotejam raksta: "Bet tu esi sekojis manai mācībai, manam dzīves veidam, manam nodomam, manai ticībai, manai pacietībai, manai mīlestībai, manai izturībai, manām vajāšanām, manām ciešanām, kas man gadījās Antiohijā, Ikonijā, Listrā; šīs vajāšanas es esmu panesis, un no visām Tas Kungs ir mani izrāvis." Vēstules Ebrejiem autors instruē: "Un raudzīsimies uz Jēzu, ticības iesācēju un piepildītāju, kas Viņam sagaidāmā prieka vietā krustu ir pacietis, par kaunu nebēdādams, un ir nosēdies Dieva tronim pa labai rokai" (Ebrejiem 12:2).

Mēs nevaram paļauties, ka mūs kāds personīgais stratēģis brīdinās no visām sagaidāmajām briesmām. Tikai mūsu Debesu Tēvs zina vētras, kuras mūs sagaida, un mēs nevaram zināt, kad un kādas tās būs. Labā ziņa ir tā, ka cauri šīm vētrām mums nebūs jāiet vieniem. Vēstulē ebrejiem 10:25 mums tiek atgādināts: "Un vērosim cits citu, lai paskubinātu uz mīlestību un labiem darbiem, neatstādami savas sapulces, kā daži paraduši, bet cits citu paskubinādami un jo vairāk, redzot tuvojamies to dienu." Būs gudri, ja neiesim vieni.

Pie kā lai vēl tveramies, kad vētras laikā visapkārt valda nekontrolēts haoss? Mana uzmanība tiek vērsta uz manu Mierinātāju, Dieva Svēto Garu, Vienu, kura vadību cauri nākotnes piedzīvojumu ielejai es patiesi vēlos. Mums ir Dieva apsolījums. "Es tevi neatstāšu un tevi nepametīšu" (Ebrejiem 13:5).

Psalmā 23:4 ķēniņš Dāvids sludina: "Jebšu es arī staigāju tumšā ielejā, taču ļaunuma nebīstos, jo Tu esi pie manis, Tava gana vēzda un Tavs gana zizlis mani iepriecina." Man šie vārdi ir kā balsts, sagaidot nākotnes vētras, kuras zinu, ka neizbēgami būs. Šis mierinājums un iedrošinājums, pēc manām domām, nav balstīts uz tukšām iedomām, bet gan uz Dieva uzticamību un drošumu.

Jāņa evanģēlijā 16:32-33 Jēzus pravietoja: "Redziet, nāk stunda un ir jau klāt, kad jūs izklīdīsit katrs savā vietā un Mani atstāsit vienu. Bet Es neesmu viens, jo Tēvs ir pie Manis. To visu Es esmu runājis uz jums, lai jums miers būtu Manī. Pasaulē jums ir bēdas; bet turiet drošu prātu, Es pasauli esmu uzvarējis."

Tiem no mums, kuri personīgi pazīstam Jēzu, ir nešaubīga pārliecība, ka neesam vieni, jo Dieva Gars ir mūsos un dod mieru, kas pārsniedz visu saprašanu, vienalga, darbā vai mājās, vai arī ceļā. Nekad nav par vēlu griezties pie Jēzus. Ja jūs Viņu vēl nepazīstiet, Viņš gaida jūsu lūgumu pēc palīdzības.

@Jim Langley has been writing for more than 30 years while working as a life and health insurance agent. In recent years, his passion has turned to writing about his personal relationship with God; his goal is to encourage others to draw near to Him as well. A long-time member of CBMC, he started writing "Fourth Quarter Strategies" in 2014.


Jautājumi pārdomām/diskusijai:

1. Kāds ir teicis: "Jūs esat dzīves vētrā vai nu patreiz, esat no tās tikko iznācis vai arī dodaties tajā iekšā." Kurā situācijā jūs esat patlaban?

 

2.  Kā jūs parasti reaģējat, saskaroties ar grūtībām dzīvē?

 

3. Kādu labumu, ja vispār, mēs varam iegūt, ejot cauri dzīves vētrām?

 

4. Pie kā jūs varat vērsties, kad vētra, šķiet, jau pārsniedz "pieļaujamo" slodzi? Kāda ir jūsu pieredze, saņemt atbalstu šādās situācijās, vai no Dieva vai citiem cilvēkiem?

 

Piezīme: Ja jums ir Bībele un jūs vēlaties lasīt vairāk par šo tēmu, lasiet :

Ījaba 38:1-7; Psalmi 22:25-28; Lūkas 8:22-25; Filipiešiem 4:6-7; Jēkaba 4:7-10; 1. Pētera 3:13-17.

 

Lai reģistrētos uz regulāru Pirmdienas mannas saņemšanu sūtiet pieteikumu uz: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

CBMC – LATVIJA: Dainis Šmits, prezidents (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu )

Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2014 / www.cbmc.lv

CBMC INTERNATIONAL: Jim Firnstahl, President

2850 N. Swan Road, Suite 160
▪ Tucson, Arizona 85712 ▪ U.S.A.

TEL.: 520-334-1114 ▪ E-MAIL: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

Web site: www.cbmcint.org Please direct any requests or change of address to: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

 

 

Pēdējās izmaiņas: Ceturtdiena, 12 jūlijs 2018 19:16
 

Tiešraide

 

Tuvākie pasākumi

Pie Mar 29 @11:00 -
Lielās piektdienas dievkalpojums
Sv Mar 31 @07:00 -
Lieldienu rīta dievkalpojums
Sv Mar 31 @11:00 -
Dievkalpojums
Pir Apr 01 @12:00 -
Meklē Lieldienas VBD
Pie Apr 05 @19:00 -
Pateicību un lūgšanu vakars
Sv Apr 07 @11:00 -
Dievkalpojums

Apmeklētāji

Šobrīd klātienē ir 188 viesi 

mūs atrast

Platā iela 13, Ventspils, Latvija, LV-3601

Kancelejas darba laiki

T. 10.00-18.00 P.9.00-17.00

Iespēja ziedot

Tev ir iespēja piedalīties draudzes darbā, ziedojot tam savus finansu līdzekļus.

lasi vairāk