VELTĪT LAIKU SAVLAICĪGĀM PĀRMAIŅĀM PDF Drukāt E-pasts
Autors VELTĪT LAIKU SAVLAICĪGĀM PĀRMAIŅĀM   

Kādu dienu, pavadot apmeklētājus un izrādot tiem ražotni, rūpnīcas vadītājs Kevins izteica savu viedokli par laika uzskaites pulksteņiem, kādus daudzi uzņēmumi izmanto, lai uzskaitītu darbinieku darbā pavadīto laiku, dažkārt precīzi līdz minūtei. Viņš paskaidroja, ka viņa rūpnīcā šādus pulksteņus vairs neizmanto, jo viņš novērojis, ka tie "domāti slinkiem menedžeriem".

Tā vietā, lai strādniekiem liktu iereģistrēties, darbu uzsākot, un izrakstīties, to beidzot, Kevina uzņēmums nolēma procedūru mainīt, lai uzsvērtu, ka cilvēki ir svarīgāki nekā process. Vidējā posma vadītājiem jācenšas nodrošināt darbinieku laika grafikus, darba kārtību un uzdevumus tā, ka pulksteņi vairs nav nepieciešami.

Viņi bija gatavi mainīt ierasto rutīnu, lai īstenotu lielāku mērķi - parādīt patiesu interesi par katru komandas locekli. Kā teikts Salamana pamācībās 27:23: "Uzraugi savus sīklopus un rūpējies par saviem ganāmiem pulkiem." Līdzīgi kā labs gans modri uzmana savu ganāmpulku un ir vienmēr gatavs izmaiņām, lai nodrošinātu tā vajadzības, arī gudri vadītāji pieliek visus pūliņus, lai rīkotos atbilstoši specifiskiem apstākļiem, ar kuriem saskaras viņu darbinieki.

Jūs varat domāt: "Bet tā biznesā nenotiek. Laika uzskaites pulksteņi ir standarts, tradicionāls veids, kā uzskaitīt darbinieku darba laiku, tāpat kā būt pārliecinātiem, ka tie darbā ierodas laikus un neaiziet agrāk." Tā, iespējams, ir patiesība. Bet gribu atbildēt, ka dažkārt drosmīgiem vadītājiem nepieciešama drosme, lai nojauktu rutīnu un ierasto lielāka mērķa dēļ. Lūk, daži principi no Bībeles:

Kādēļ nesekot ierastajai biznesa praksei? Dažkārt līderiem, kuri pirmajā vietā liek Dievu un savus cilvēkus, jāizvēlas cits ceļš, kurš vislabāk kalpo komandas locekļu vajadzību apmierināšanai, "Un netopiet šai pasaulei līdzīgi, bet pārvērtieties, atjaunodamies savā garā, lai pareizi saprastu, kas ir Dieva griba: to, kas ir labs, tīkams un pilnīgs" (Romiešiem 12:2).

Labākie vadītāji ir arī kalpotāji. Vadīšana kalpojot nav tikai kāds augsts ideāls, bet praktisks un efektīvs citu vadīšanas veids. Mēs nevaram atrast labāku piemēru kā Jēzu Kristu, Kurš teica: "Jo arī Cilvēka Dēls nav nācis, lai Viņam kalpotu, bet lai pats kalpotu un Savu dzīvību atdotu par atpirkšanas maksu par daudziem" (Marka 10:45).

Patiesu rūpju un ieinteresētības izrādīšana. Periodiska ierastās prakses pārskatīšana un vēlme to mainīt, pirmajā vietā liekot cilvēku intereses, parāda cilvēkiem, ka jūs tos augsti vērtējat. "Ne strīdēdamies, ne tukšā lielībā, bet pazemībā cits citu uzskatīdami augstāku par sevi, neraudzīdamies katrs uz savām, bet arī uz citu vajadzībām" (Filipiešiem 2:3-4).

Būt gudriem atpazīt un reaģēt uz pārmaiņām. Ir teikts, ka seši pēdējie uzņēmuma vārdi pirms bankrota bija: "Bet mēs vienmēr tā esam darījuši." Apķērīgi vadītāji jūt izmaiņas vidē un tām pielāgojas. Šāda pielāgošanās spēja atspoguļota Vecajā Derībā, attiecībā uz Isašara dēliem: "un no Isašara dēliem tādi, kuriem gudrība zināt, kas Israēlam katrā laikā darāms." (1. Laiku 12:32). Kad mainās apstākļi, dažkārt ir nepieciešamas izmaiņas arī stratēģijā un metodoloģijā.

@Copyright 2018, Integrity Resource Center, Inc. Adaptēts ar "Integrity Moments with Rick Boxx," atļauju. Komentāri saistībā ar integritāti, raugoties no kristieša perspektīvas. Lai uzzinātu vairāk par Integrity Resource Center vai pierakstītos Rika Boksa ikdienas Integrity Moments, apmeklējiet www.integrityresource.org. Viņa jaunā grāmata: "Unconventional Business", nodrošina "Five Keys to Growing a Business God’s Way."

 

Jautājumi pārdomām/diskusijai:

1. Vai jūsu uzņēmumā vai organizācijā tiek izmantoti laika uzskaites pulksteņi? Ja jā, vai kāds ir apšaubījis to efektivitāti, lietderību? Kāda būtu reakcija, ja tie pēkšņi pazustu?

 

2.  Vai varat minēt vēl kādu standartu, vispār pieņemtu biznesa praksi, kura ir novecojusi un iespējams ir jāpārvērtē tās efektivitāte?

 

3. Kāda ir jūsu reakcija uz apgalvojumu: " Laika uzskaites pulksteņi domāti slinkiem menedžeriem"? Ko, pēc jūsu domām, rūpnīcas vadītājs ar to vēlējās pateikt?

 

4. Kādi ir daži "par" un "pret" aspekti attiecībā uz tādas prakses ieviešanu, kad uzsvars tiek likts uz darbinieku vēlmju un vajadzību apmierināšanu?

 

Piezīme: Ja jums ir Bībele un jūs vēlaties lasīt vairāk par šo tēmu, lasiet :

Romiešiem 12:9-13; Galatiešiem 5:22-26; Efeziešiem 5:15-16,21; Kolosiešiem 3:12; 1. Pētera 3:8.

 

Lai reģistrētos uz regulāru Pirmdienas mannas saņemšanu sūtiet pieteikumu uz: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

CBMC – LATVIJA: Dainis Šmits, prezidents (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu )

Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2014 / www.cbmc.lv

CBMC INTERNATIONAL: Jim Firnstahl, President

2850 N. Swan Road, Suite 160
▪ Tucson, Arizona 85712 ▪ U.S.A.

TEL.: 520-334-1114 ▪ E-MAIL: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

Web site: www.cbmcint.org Please direct any requests or change of address to: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

 

 

Pēdējās izmaiņas: Otrdiena, 05 jūnijs 2018 19:37
 

Nākošā tiešraide:

svētdien, plkst. 11:00

Tuvākie pasākumi

Sv Apr 21 @11:00 -
Dievkalpojums
Sv Apr 28 @11:00 -
Dievkalpojums

Apmeklētāji

Šobrīd klātienē ir 176 viesi 

mūs atrast

Platā iela 13, Ventspils, Latvija, LV-3601

Kancelejas darba laiki

T. 10.00-18.00 P.9.00-17.00

Iespēja ziedot

Tev ir iespēja piedalīties draudzes darbā, ziedojot tam savus finansu līdzekļus.

lasi vairāk