NETRADICIONĀLAS STRATĒĢIJAS PDF Drukāt E-pasts
Autors NETRADICIONĀLAS STRATĒĢIJAS   

1880. gadā, uzņēmējs Henrijs Krouvels nopirka auzu maltuvi, lai ražotu barību zirgiem. Neskatoties uz Krouvela lielajām gaidām, uzsākot šo nodarbi, bizness cīnījās ar grūtībām un Krouvels nolēma vērsties lūgšanās pie Dieva, lai atrastu radošu risinājumu turpmākajam darbam. Viņam trūka ideju, kā attīstīt zirgu barības ražošanu.

Atbildot uz lūgšanām, Dievs viņam deva ideju, kādu tikai retais cilvēks, ja vispār kāds, bija iedomājies. Krouvelam bija jāmaina auzu noieta "mērķauditorija" - jāuzsāk pārdot auzas kā brokastu pārslas cilvēkiem. Tā bija netradicionāla stratēģija, jo auzas tradicionāli tika pārdotas no kuģiem, kā zirgu barība un tās bija apsēstas ar kaitēkļiem. Neviens saprātīgs cilvēks taču nepirks savam uzturam ar kukaiņiem pilnas auzas!

Labākajā gadījumā, ideja pārdot auzas cilvēku uzturam, šķita muļķīga, sliktākajā traka un Krouvela kritiķi gardi smējās par viņu. Tomēr, atkal, atbildot uz Henrija lūgšanām, Dievs viņam deva vēl vienu ideju: viņam bija jādizainē kartona kārbas, kuras varēja piepildīt ar placinātajām pārslām un ērti novietot veikalu plauktos. Kārbas tika noslēgtas un padarītas nepieejamas tās apēst gribošajiem kukaiņiem.

Šodien Krouvela uzņēmums ir prominents pārtikas vairumtirgotāju vidū un plaši pazīstams ar nosaukumu "Quaker Oats." Uzņēmums pārdod ne tikai auzas un auzu pārslas, bet arī citus labības un ne tikai pārtikas produktus. Un tikai tāpēc, ka nespēja pārdot pietiekami daudz barību zirgiem!

Pārāk bieži savus izaicinājumus uzņēmējdarbībā mēs cenšamies pārvarēt vienatnē, paļaujoties tikai uz savu radošumu un izdomu. Paļauties tikai uz sevi, tas, Bībelē ir teikts, ir muļķīgi, kad varam saukt palīgā Radītāja Dieva gudrību un resursus. Kā teikts Salamana pamācībās 16:9: "Cilvēka sirds izdomā sev savu ceļu, bet vienīgi Tas Kungs pašķir viņa gājumu." Citiem vārdiem sakot, mēs daudzreiz pieķeram sevi domājot: "Es zinu, kas man jādara. Viss skaidrs," kamēr Dievs gaida, lai mēs pajautājam Viņam un Viņš varētu atbildēt: "Man ir daudz labāka ideja." Lūk vēl vairāk gudrības no Rakstiem:

Neuzstāj uz pilnu izskaidrojumu. Dažkārt savā lepnībā, augstprātībā vai stūrgalvībā, mēs jūtamies tā, ka mums visam jābūt skaidram ko, kā un kāpēc mums jādara. Savukārt Dievam ir cits viedoklis: "Paļaujies uz To Kungu no visas sirds un nepaļaujies uz sava prāta gudrību, bet domā uz To Kungu visos savos ceļos, tad Viņš darīs līdzenas tavas tekas" (Salamana pamācības 3:5-6).

Uzticies savā darbā Dievam un tici, ka Viņš Tevi vadīs. Kad esam kārdināti sadalīt mūsu ticību, ierobežojot to garīgās sadaļās, kā dievkalpojums vai dievvārda lasīšana, mums jāatceras, ka Dievs vēlas būt klāt esošs katrā mūsu dzīves jomā, ieskaitot darbu. "Ceri uz To Kungu un dari labu, paliec savā zemē un dzīvo ar godu. Meklē savu prieku savā Kungā, tad Viņš tev dos, pēc kā tava sirds ilgojas! Pavēli Tam Kungam savu ceļu un ceri uz Viņu, gan jau Viņš tad darīs: Viņš tavai taisnībai liks starot kā gaismai un tavām tiesībām kā saulainai dienai" (Psalmi 37:3-6).

Šī stāsta morāle: Ja jums nepieciešama svaiga ideja vai nestandarta stratēģija jūsu darbam, lūdziet, klausieties un ļaujiet Dievam vadīt jūsu soļus.

@Copyright 2018, Integrity Resource Center, Inc. Adaptēts ar "Integrity Moments with Rick Boxx", atļauju. Komentāri saistībā ar integritāti, raugoties no kristieša perspektīvas. Lai uzzinātu vairāk par Integrity Resource Center vai pierakstītos Rika Boksa ikdienas Integrity Moments, apmeklējiet www.integrityresource.org. Viņa jaunā grāmata: "Unconventional Business", nodrošina "Five Keys to Growing a Business God’s Way."


Jautājumi pārdomām/diskusijai:

1. Vai bijāt iepriekš dzirdējuši par Henriju Krouvelu un viņa biznesu? Vai, jūsuprāt, pārslēgšanās no zirgu barības uz pārtiku ir netradicionāla stratēģija? Kāpēc jā vai nē?


2.  Kad, ja vispār, esat redzējuši, ka kāds, iespējams, jūs pats, esat pielietojuši netradicionālu stratēģiju lai atjaunotu grimstošu biznesu vai būtisku problēmu tajā? No kurienes nāca ideja šai stratēģijai?

 

3. Kā jūs pārfrāzētu Rakstu vietu no Salamana pamācībām 16:9, kur teikts: "Cilvēka sirds izdomā sev savu ceļu, bet vienīgi Tas Kungs pašķir viņa gājumu"?

 

4. Kāpēc svarīga jautājuma izlemšanas procesā, it sevišķi, ja laiks ir ļoti būtisks faktors, ir tik grūti uzticēties tam Kungam, kā to iesaka Salamana pamācības 37?

 

Piezīme: Ja jums ir Bībele un jūs vēlaties lasīt vairāk par šo tēmu, lasiet :

Jeremijas 29:11-13; Efeziešiem 2:10; Kolosiešiem 3:17, 23-24; 2. Timotejam 3:16-17

 

Lai reģistrētos uz regulāru Pirmdienas mannas saņemšanu sūtiet pieteikumu uz: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

CBMC – LATVIJA: Dainis Šmits, prezidents (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu )

Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2014 / www.cbmc.lv

CBMC INTERNATIONAL: Jim Firnstahl, President

2850 N. Swan Road, Suite 160
▪ Tucson, Arizona 85712 ▪ U.S.A.

TEL.: 520-334-1114 ▪ E-MAIL: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

Web site: www.cbmcint.org Please direct any requests or change of address to: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

 

 

Pēdējās izmaiņas: Sestdiena, 11 augusts 2018 23:44
 

Nākošā tiešraide:

svētdien, plkst. 11:00

Tuvākie pasākumi

Sv Apr 21 @11:00 -
Dievkalpojums
Sv Apr 28 @11:00 -
Dievkalpojums

Apmeklētāji

Šobrīd klātienē ir 191 viesi 

mūs atrast

Platā iela 13, Ventspils, Latvija, LV-3601

Kancelejas darba laiki

T. 10.00-18.00 P.9.00-17.00

Iespēja ziedot

Tev ir iespēja piedalīties draudzes darbā, ziedojot tam savus finansu līdzekļus.

lasi vairāk