Sporta diena 2015 PDF Drukāt E-pasts

Elza Brauna, Latvijas svētdienskolu 3. Sporta dienas organizatoru komandas darbiniece, stāsta:

“Skaistā sestdienas rītā satikās 12 svētdienas skolēnu komandas no visas Latvijas, lai piedalītos gadskārtējā Sporta dienā, kas nu jau trešo reizi norit Ventspilī. Svētdienas skolu bērni mērojās spēkiem dažādos sporta veidos – tautasbumbā, futbolā, basketbolā un minihandbolā. Līdzi atbraukušie skolotāji, vecāki un draugi centīgi ''turēja īkšķus'' par savējiem. Komandas tika apbalvotas gan katrā sporta veidā atsevišķi, gan kopvērtējumā. Šogad 1. vietu izcīnīja un uzvaras kausu, kā arī medaļas mājās veda Priekules draudzes svētdienasskola. 2. vietu ieguva Rīgas Mateja draudzes svētdienskolas bērni, bet 3. vieta tika vienai no divām Rīgas Āgenskalna draudzes komandām. Pēc sportošanas visi pelnīti devās atpūsties uz Ventspils Ūdens piedzīvojumu parku. Šajā dienā mēs visi kopā – organizētāji, dalībnieki, skolotāji, atbalstītāji – pavadījām ļoti labu dienu, neaizmirstot To, kurš mūs saveda kopā un vienoja šajā dienā, – Dievu!“

Turnīrā piedalījās bērni no Rīgas Mateja draudzes, Rīgas Āgenskalna draudzes (divas komandas), Talsiem, Skatres, Kalnišķiem, Rudes, Liepājas Pāvila draudzes, Mērsraga, Užavas, Ventspils, Tārgales, Priekules, Dundagas, Ķemeriem, Vaiņodes. Kā redzam, sarakstā ir vairākas apdzīvotas vietas, kur draudzes vēl nav, bet notiek svētdienas skolas nodarbības. Īpaši liels paldies tiem skolotājiem, kuri rada iespēju apvienot bērnus vienā komandā. Tas nebija viegls uzdevums, jo bērni no dažādām vietām viens otru ieraudzīja vien sacensību vietā. Protams, ir grūti sacensties ar komandām, kurās bērni viens otru pazīst, ir sadarbojušies svētdienas skolā un pat kopīgi trenējušies.

No sportiskā viedokļa raugoties, sacensības tiešām noritēja ļoti spraigi! No divpadsmit komandām astoņas iekļuva vismaz viena sporta veida finālsacensībās, kurās piedalījās trīs labākās komandas. Katrā no sporta veidiem uzvarēja cita komanda, pie tam trijos sporta veidos uzvarētāji neiekļuva citu sporta veidu finālos. Katra komanda, kura piedalījās, izcīnīja vismaz vienu uzvaru kādā no spēlēm un katrai komandai bija jāmācās arī no zaudējumiem. Zaudējumu reizēs viena no biežāk dzirdētajām frāzēm, ko teica skolotāji, bija: “Mēs esam komanda! Mēs aizvien esam komanda!” Aktuāls ir jautājums – kas vairāk veido komandu – uzvaras vai zaudējumi?

Basketbola uzvarētāji – 1. vieta Talsi; 2. vieta Rude; 3. vieta Mērsrags/Užava.

Minihandbola uzvarētāji – 1. vieta Āgenskalns A; 2. vieta Priekule; 3. vieta Āgenskalns B.

Futbola uzvarētāji – 1. vieta Priekule; 2. vieta Matejs; 3. vieta Āgenskalns B.

Tautasbumbas uzvarētāji – 1. vieta Pāvili; 2. vieta Matejs; 3. vieta Āgenskalns B.

Nu jau tradicionāli Latvijas Handbola federācija ir visatsaucīgākā no visām sporta veidu federācijām, palīdzot sarīkot šīs sacensības. Minihandbola turnīrs šajās sacensībās tiek gaidīts īpaši un ne tikai tāpēc, ka LHF ir sagādājusi skaistus kausus minihandbola turnīra uzvarētājiem, bet arī tāpēc, ka šis ir sporta veids, kurā bērni var piedzīvot daudz aizraujošu mirkļu, gūstot vārtus un cītīgi spēlējot aizsardzībā. Paldies sacensību atbalstītājiem – Ventspils Olimpiskajam centram, personīgi valdes priekšsēdētājam Uldim Boitmanim, Basketbola klubam Ventspils, personīgi valdes priekšsēdētājam Ralfam Pleinicam, Ventspils ūdens piedzīvojuma parka darbiniekiem un personīgi pārvaldniekam Andrim Valertam, kā arī Jānim Blažēvicam un Uldim Beļskim.

Paldies sacensību organizatoriem – Ventspils baptistu draudzei, jo īpaši draudzes jauniešiem ar Annu Helmu Terviti priekšgalā, LBDS Svētdienas skolu apvienībai un vadītājai Esterei Rozei, Latvijas Handbola federācijai, ģenerālsekretāram Anrijam Brencānam, izpilddirektoram Edmundam Bogdanovam un minihandbola projekta vadītājam Dmitrijam Bražņikovam.

Paldies skolotājiem, kuri veica lielu darbu, lieliski izmantojot dienu, kurā bērni ir ilgu laiku kopā viens ar otru un skolotājiem, lai ne vien mudinātu uz uzvarām sporta laukumā, bet arī mācītu par uzvarām, kurām ir nepārejoša vērtība! Uz tikšanos nākamajā gadā!

Ventspils baptistu draudzes mācītājs Pēteris Tervits

 

 

 

 

Pēdējās izmaiņas: Otrdiena, 10 marts 2015 23:10
 

Nākošā tiešraide:

svētdien, plkst. 11:00

Tuvākie pasākumi

Cet Mar 28 @19:00 -
Zaļās ceturtdienas dievkalpojums
Pie Mar 29 @11:00 -
Lielās piektdienas dievkalpojums
Sv Mar 31 @07:00 -
Lieldienu rīta dievkalpojums
Sv Mar 31 @11:00 -
Dievkalpojums
Pir Apr 01 @12:00 -
Meklē Lieldienas VBD
Pie Apr 05 @19:00 -
Pateicību un lūgšanu vakars
Sv Apr 07 @11:00 -
Dievkalpojums

Apmeklētāji

Šobrīd klātienē ir 199 viesi 

mūs atrast

Platā iela 13, Ventspils, Latvija, LV-3601

Kancelejas darba laiki

T. 10.00-18.00 P.9.00-17.00

Iespēja ziedot

Tev ir iespēja piedalīties draudzes darbā, ziedojot tam savus finansu līdzekļus.

lasi vairāk